Fusie PSA - Fiat op til?

Volgens de Italiaanse krant Milano Finanza, lijkt een fusie tussen de PSA-groep en de Fiat-groep niet langer uitgesloten. Dat schrijft de krant nadat Fiat-baas Marchionne had gezegd dat ze op zoek moeten naar een partner, willen ze de crisis overleven. Aangezien beide groepen ervaring hebben met het maken van kleine wagens, is deze fusie niet eens zo onlogisch. PSA en Fiat werken reeds sinds 1978 samen, voor het bouwen van bestelwagens als de Boxer/Jumper/Ducato, MPV's als de 806/Evasion/Ulysse en recenter ook kleine bestelwagens als Partner/Berlingo/Fiorino.

Allebei samen bouwden ze vorig jaar 6,2 miljoen wagens, ongeveer evenveel als de Volkswagen-groep en Renault-Nissan. Een fusie zou van PSA/Fiat de vierde grootste autobouwer ter wereld maken. Bij PSA laten ze intussen weten niet op zoek te zijn naar een partner, maar wel open te staan voor voorstellen. Fiat-baas Marchionne zei eerder al dat hij binnen een vijftal jaar slechts 6 grote autoconcerns ziet overblijven, en lijkt daar nu werk van te maken.

bron: Automotive News

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
rick 22:36
afbeelding van rick

zou idd zonde zijn, veel keuze hebben de autobouwers niet de dag van vandaag

Segozy 16:11
afbeelding van Segozy

Willens nillens zal PSA op zijn minst de technische samenwerkingsverbanden met Fiat en BMW moeten intensifiëren. Voor BMW dat vooral brandstofverslindende wagens maakt, maar ondertussen brandstofbesparende technologie in huis heeft, zou het een oplossing zijn om te voldoen aan de uitstootverplichtingen. Door "fusie" met PSA en Fiat trekt het de gemiddelde uitstoot van zijn wagens omlaag. Tevens krijgt het toegang tot kennis over het bouwen van monovolumes en ludospaces; 2 markten waarop BMW niet actief is.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws