Porsche 911 is superzuinige supercar

Zou u mij geloven als ik u zeg dan de Porsche 911 een zuinige wagen is? En als ik nog eens zou zeggen dat hij een verbruik van 6.7l per 100km kan realiseren? Laat mij u dan nu meteen overtuigen. De Duitse Jeremy Clarkson, Klaus Niedzwiedz ging de uitdaging aan om eens te onderzoeken hoe zuinig de 345pk sterke Porsche 911 Carrera 2 wel niet zou kunnen zijn. Tijdens de test legde hij met de 911 ongeveer 640km af waarvan 190km op landelijke wegen, 30km in stadsverkeer en nog ruim 400km op de Autobahn. De tank was tot aan de rand gevuld bij het vertrek en werd na de test door een erkend inspecteur van de Duitse DEKRA Car Inspecion Authority gecontroleerd. Onder normale verkeersomstandigheden, met ingeschakelde koplampen en af en toe regen die het functioneren van de ruitenwissers vereist kwam de naald van de toerenteller amper boven de 2000 tpm bij snelheden van 90 tot 130km/u.

De totale gemiddelde snelheid over het hele parcours bedroeg 84 km/u.

Niedzwiedz maakte tevens volgende opmerking : “the result proves that with a lot of feeling and discipline you can even drive a 3.6L, 345hp (257kW) sports car very economically.” Het resultaat van deze test was te danken aan de efficiëntie van de huiige brandstofbesparende technieken die Porsche toepast. Zo heb je de directe benzine inspuiting die 12% meer brandstof doet besparen. Ook de dual-clutch koppeling levert een merkenswaardige besparing op door schakeltijden te verkorten en meer in te spelen op de kracht van de motor.

via WCF

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Wim 07:14
afbeelding van Wim

kan ik geloven

Ratje 12:28
afbeelding van Ratje

Voila, als ge me ne Porsche rijdt en iemand noemt u ne milieuvervuiler, dan hebt ge nu DE repliek: "ik rijd zoals een bomma dus ik verbruik nog geen 7 liter per 100km.". De vraag is alleen of ze u gaan geloven...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws