1.104pk sterke Deen: Zenvo ST1

Dat ze in de Scandinavische landen het één en ander weten van het bouwen van supercars is al langer geweten, zie maar naar de Koenigsegg. Nu heeft een andere, Deense, constructeur de handschoen opgenomen en een supercar met een enorm vermogen de wereld ingestuurd. Al is het nooit de bedoeling geweest van de makers van deze bolide om de Bugatti Veyron van zijn troon te stoten. Maar wat kan deze supercar dan wel?

Alhoewel hij begrensd is, moet je niet verwachten dat je naar het rechterrijvak moet op de autobahn. Pas bij 374 km/u wordt de 7.0 liter grote, turbo & compressor gevoede chevy V8 elektronisch gestopt in zijn opmars. Een opmars die trouwens begon met een sprintje van 0-100 van 3.2 seconden, wat opnieuw inferieur is aan de Veyron. Maar wat volgens mij mijlenver beter is dan bij de Veyron is het design. Zo straalt deze bolide pure snelheid en agressiviteit uit, terwijl de Veyron bij mij eerder overkomt als een olympisch kampioen die na z'n wereldrecord wat kilo's is bijgekomen. Geef mij deze maar, al is hij trager.

Al was het maar voor het feit dat de makers niet volledig gegaan zijn voor gewichtsbesparing. Zo is de auto nog steeds voorzien van alle luxe zoals airco, keyless entry en cruise control. Toch was het gewicht van groot belang, dus zoals gewoonlijk heeft men ook hier teruggegrepen naar het uitvoerig gebruik van carbon en lichtgewicht staal.

Dus een lichtgewicht supercar, 1000+pk, enkel achterwiel aangedreven...  "I'm on a highway to hell!"

via: autoblog en autointernationaal

zenvo ST1
zenvo ST1
zenvo ST1

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Ratje 12:31
afbeelding van Ratje

Bangelijk, ziet er echt aggressief uit, alleen al die koplampen...

Wim 19:04
afbeelding van Wim

vet, vrees alleen dat het er wat plastiek zal uitzien in het echt

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws