Ultiem groen: Honda Insight

Volgende week staat de Amerikaanse Honda Insight te blinken in Detroit. Waar wij ons vooral op focussen is deze Europese versie (foto) van diezelfde Insight. De wagen beschikt over een 1,3 liter viercilinder vergezelt met een elektromotor. Naast die elekromotor zit deze Honda vol groene snufjes die voor de ene overbodig zijn, de andere broodnodig. Zo heb je het Ecological Drive Assist System (EDAS). Dat zou de bestuurder moeten assisteren in het zuiniger rijden.

Dat zuinig rijden reflecteerd zich in je dashboard. Mits zuinig rijden zal je zogenaamde 'Ambiant meter' groen oplichten, doe je dat niet dat krijgt hij een blauw kleurtje. De Econ mode (onderdeel van de EDAS) anderzijds, zorgt ervoor dat er met airconditioning beter en zuiniger wordt omgesprongen wat resulteert in meer energie. Die energie zal gebruikt worden voor het opladen van de accu's.

Als je denkt dat al die zaken al lichtjes overdreven zijn... Honda integreerde een score-systeem in haar wagen. Na elke rit krijg je een score toegekend, gebasseerd op hoe zuinig je die rit gereden hebt. Hoe meer blaadjes je te zien krijgt, hoe beter je score. Die score is vergelijkbaar met de laatste drie ritten.

Jaarlijks willen de Japanners er 200.000 van verkocht zien, de helft daarvan door Amerikanen.








bron: autoweek

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws