Detroit: Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss

In Detroit is ons gisteren een topper ontgaan. De Mercedes Benz McLaren SLR Stirling Moss werd daar voorgesteld. Het model is het eerbetoon aan de rijke geschiedenis van de grote racers. De meer dan 1 miljoen dollar kostende wagen werd in slechts 75 exemplaren geproduceerd.

Voor die prijs geeft McLaren je wel een poepsjieke wagen... zonder voorruit. De windgeleiders op de motorkap moeten ervoor zorgen dat de wind over je hoofd wegwaait. Je krijgt er voor die prijs wel een gratis muts bij, voor mocht er wat koude wind zijn, en een bache om over de wagen (interieur) te trekken als het ook nog eens begint te druppelen. Het carbon chassis zorgde voor een lichtgewichtje wat de snelheid ten goede komt. Onder de lange snuit zit een 5,5liter grote V8 motor die zorgt voor 650pk. Foto's van de officiële voorstelling toon ik je met alle plezier, enjoy.

foto's via jalopnik

 

Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
VonStroke 20:14
afbeelding van VonStroke

Zo zo, de laatste 75 chassis' van de SLR niet eens meer willen afwerken... Zo hoog zat het McLaren dus. ;-) Blij dat het contract met Mercedes uit is. Deze dingen zijn de naam McLaren namelijk echt niet waard.

pieter 20:20
afbeelding van pieter

Je bent er precies geen fan van? hoezo?

Wim 21:22
afbeelding van Wim

pure marketing deze wagen dat wordt er bedoeld

VonStroke 14:51
afbeelding van VonStroke

Klopt, het feit dat deze het nog steeds moet doen met die loodzware automaat vat het zowat samen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws