Geländewagen viert 30e verjaardag (+ film)

De Geländewagen, of hoe de G-klasse in den beginne genoemd werd, viert dit jaar zijn 30e verjaardag. Hij was oorspronkelijk in het leven geroepen om dienst te doen als militair dienstvoertuig. Om zich van deze taak te kunnen kwijten moest hij beschikken over uitstekende terreincapaciteiten en heel erg praktisch zijn. Zie daar de verklaring voor het recht toe recht aan-design van het koetswerk dat niet veel verschilpunten vertoont met de gemiddelde kast. Maar, laat het nu net die vormtaal zijn die tot op de dag van vandaag nog steeds door de vele liefhebbers van deze über terreinwagen wordt geapprecieerd.

Doorheen de jaren is de G-klasse natuurlijk herhaaldelijk aangepast en voorzien van de nodige moderne technologie om ervoor te zorgen dat hij de tand des tijds waardig zou kunnen doorstaan. De uitrusting beperkt zich niet tot het absoluut noodzakelijke, want wil je graag navigatie, leder en cruise-control? Dat, en nog veel meer behoort tot de standaarduitrusting van de recentste G-klasse. Ook qua motoren moet hij niet onderdoen. Zo kan je kiezen tussen drie verschillende motorisaties gaande van de beresterke en zuinige V6 diesel 320cdi met 224pk en 560NM koppel over de G500 die een 296pk sterke V8 in het vooronder heeft liggen tot de onversaagde en beestige G55 AMG. Deze versie zag in 2004 het levenslicht en beschikt over een 5.4l V8 met compressor die 500pk en 700NM koppel levert. Voldoende om een sprintje naar de 100 in 5.5sec mogelijk te maken. U ziet het, de G-klasse mag dan al 3 decennia meegaan, versleten is hij nog zeker niet!

om af te sluiten : TopGear roadtest Mercedes G55 AMG

 

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
Wim 19:07
afbeelding van Wim

idd, ik denk niet dat een range dezelfde terreincapaciteiten als een G heeft. Die TDV8 vind ik jammer genoeg net iets te traag voor een V8. De ml 420cdi is bijna 3 seconden sneller naar de 100

Gilliam 18:34
afbeelding van Gilliam

Alex,

Ik weet niet wat je bedoeld, maar de Range Rover moet toch ZEKER niet onderdoen voor een G-klasse!?
Ik denk dat ze op dat vlak minstens evenwaardig zijn en de Range zelfs al dan niet een lichte voorsprong heeft op dat vlak.

Voor mij trouwens de enigste auto die kan concurreren met de Range en de Landcruiser.

Thomas 18:37
afbeelding van Thomas

Wat een machine :)
"it looks cool everywhere' => yes ;)
Waanzinnige versie die amg

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws