Saab 9-5 en 9-3X komen eraan dit jaar!

Randje af failliet en nog steeds geen koper in zicht, maar General Motors houdt voet bij stuk en tracht alsnog het vel te redden. De Saab 9-5 komt er wel degelijk, en nog wel dit jaar. Het vorige model is inmiddels 12 jaar oud en dan wordt wel hoogtijd voor een opvolger. Misschien had GM daar al sneller werk van moeten maken? Naast de 9-5 is er ook opnieuw ruimte voor de 9-3X van Saab. Dat model werd eerder al eens afgewezen maar zou nu wel degelijk op de markt moeten verschijnen. De 9-3X, een iets wat vreemde verschijning, is een variant op de 9-3 Sport Estate. Een nog derde model werd eveneens verwacht in 2009, de 9-4X, maar daarvan heeft GM niets gemeld in haar berichtgevingen.

Laat ons hopen dan één dezer modellen Saab opnieuw kan doen heropleven, want het zou jammer zijn deze scandinaviër te verliezen.


De 9-3X:




De nieuwe 9-5:



via autoweek

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
KingBenzai 10:24
afbeelding van KingBenzai

Toch maakt Saab de laatste tijd echt mooie auto's. De huidige 9-3 vindt ik echt wel nog mooi. Dit ziet er ook super uit. Erg mooi hoe de lampen en de typische Saab-grille inmiddels een samenspel spelen, waardoor de auto echt een uniek, herkenbaar front krijgt.

Dit in tegenstelling tot Audi, waar de A3/4/5/6/8 allemaal opelkaar lijken qua voorkant... Maar goed, was te verwachten van een fabrikant onder VW-heerschapij.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws