Crevits wil van 70 naar 50 en van 120 naar 100

Vlaamse minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) denkt dat de 50 km/u op de singelwegen(kleine ring) en 100 km/u op de autosnelwegen de veligheid verbeterd. Ze bazeert zich op een pleidooi van de milieugroepering Bond Beter Leefmilieu.  De 20km/u minder zou 68 levens minder eisen per jaar. En natuurlijk heel belangrijk voor de BBL, er zou 1/3 minder fijnstof uitgestoot worden. Maar dat is niet alles, we zouden er rijker van worden. 32 miljoen euro om precies te zijn. Zouden daar de extra taxen op olie al van afgetrokken zijn en waarom is de BBL zo bezorgd om verkeersveilidheid en de economie? Crevits gaat het nog extra onderzoeken. De jongens van BBL zijn blijkbaar ook een automobielfederatie, zij weten dat een grote meerderheid van de automobilisten hier zich in kan vinden en dit niet als een pesterij beschouwen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (10)

Plaats een reactie
Wim 16:06
afbeelding van Wim

ik heb ergens gelezen dat als je overal 30 km/u rijd er nog minder ongevallen zijn, echt waar

Wim 16:28
afbeelding van Wim

da ze maar rap iets aan die vervuilende vrachtwagens doen, da den BBL zich niet moet moeien over iets waar het niets van af weet!

Hannes 17:24
afbeelding van Hannes

Er zijn gewoon minder ongevallen omdat iedereen ongeveer aan dezelfde snelheid rijdt: 90-100km/h. Het is allemaal een hoop gezever, dat de BBL eerst gaat janken bij transport maatschappijen met hun mamoettankers, vliegtuigen en trucks van 2 eeuwen oud. Ga maar eens kijken in onze belgische havens, al die dobberende vlotjes vervuilen meer dan 5.000 dieselwagens zonder filter. 80% van die bootjes hebben een slechtere efficietie dan de gemiddelde auto van 1998.

Dieter 23:52
afbeelding van Dieter

Mevrouw Crevits is nog eens in het nieuws geweest. Ze werkt daarvoor de laatste tijd graag samen met de BBL (denk maar aan de pestboete voor elektrisch verwarmde huizen). Zet tjeven en geitenwollensokkers samen en je krijgt dit soort idiote studies. Waarom geen 0 km/u, ook voor die gevaarlijk snelle fietsers...? Dan zitten we meteen in de oertijd, maar gebeuren er inderdaad geen ongelukken meer. Ik vraag mij overigens af wat de wetenschappelijke waarde is van die studie. De methodiek is mij duister en de resultaten ervan lijken mij op zijn minst zeer twijfelachtig. Tante Crevits kan zich maar beter wat meer bezig houden met het verbeteren van de wegeninfrastructuur, dat zal héél wat meer effect hebben. Maar ja, "Wat baten kaars en bril, als de uil niet zien wil"?

Hans 19:11
afbeelding van Hans

Laat ons auto's afschaffen, geen vervuiling geen doden, tenminste als je dan niet met de fiets valt ;-)

Vrees echter dat de 100km/regel op de autosnelweg, enkel goed is voor extra inkomsten voor de overheid.

Sven 22:45
afbeelding van Sven

goh, in scandinavie rijden ze al een tijdje 90, en die komen toch ook overal op tijd...

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws