Renault Laguna Black Edition

In Europa komt er een Black Edition van de Renault Laguna. Hoewel de naam een zwarte kleur doet vermoeden, zijn de officiële kleuren waarin de wagen beschikbaar, op 1 na, allemaal grijze tinten. Ze heb je keuze uit: Pearlescent Black, Ardoise Grey, Eclipse Grey en Platine Grey. Dit model krijgt het GT Look-Pack.In die kit zit een nieuwe bumper vooraan, gefumeerde koplampen, getinte achterlichten en 16inch wielen. Het Comfort systeem dat Renault in dit model aanbiedt is het parkcontrol systeem en een Renault hands-free card.

Daarnaast vinden we nog een pak aan extra's. Zo biedt deze Laguna ABS, ESP, Bluetooth voor de gsm, koplampsproeiers, bi-xenon koplampen en een '3D Sound by Arkamys', dat staat voor het spelen van MP3, radio en CD, aan.

De leukste optie aan deze Black Edition is de, laat het ons zo noemen, Black engine. Al is de naam iets agressiever dan de motor is, want jammer genoeg draait het allemaal om eco-waarden... who cares, als je net je bumper hebt verlaagd? De exclusieve motoren zijn de dCi 110 eco² en dCi 130 met een CO2 uitstoot van respectievelijk 130g/km en 157 g/km. De dCi eco² heeft een gemiddeld verbruik van 4,9l/100km en kan met een volle tank ongeveer 1.300km afleggen. De dCi 130 vebruikt wat meer, namelijk 6l/100km. Totale prijs van deze uitrusting is 2.000 euro, al betaal je er slecht 200 euro meer voor bij de aankoop van deze Black Edition. In Frankrijk zou de aankoopprijs rond 25.800 euro liggen.

via worldcarfans

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Wim 17:47
afbeelding van Wim

de break lugana gt valt nog mee, de rest is maar saai

Pieter Aertgeerts 17:53
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Motorisatie vind ik was raar gekozen. Een sportievere aanpak van renault, en dan eco motoren? Ik had het daar anders aangepakt.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws