Gumpert Apollo Speed in Genève

Genève krijgt er weer een speciaal iets bij, de Gumpert Apollo Speed. Die speed, is zoals zijn naam doet vermoeden, de snelste Apollo. Met amper 1.200 kilogram, een 4.2l V8 motor met 650, 700 of 800pk en een topsnelheid van 360km/u kan je ze daar geen ongelijk in geven. Respectievelijk hebben de drie versies qua vermogen een koppel van 850, 875 en 900 Nm. Het 700pk model doet er exact drie seconden over om de 100km/u te bereiken en 8,9 seconden naar 200km/u.

Hoe dat komt, kan je ergens wel vermoeden (gewicht & motor), maar Gumpert houdt het geheime recept nog even geheim voor de buitenwereld. In vergelijking met pakweg een Zonda, heeft deze Apollo Speed wel een assortiment aan luxe. Zo krijg je er een dvdspeler bij, alcantra of lederen bekleding en zelfs airco!

via autoblog

Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Joeri 17:17
afbeelding van Joeri

Als ze nu nog de looks up to spec krijgen heb je er een volleerde supercar bij

VonStroke 12:45
afbeelding van VonStroke

Ze moeten dringend eens iets aan dat interieur doen. Een selectie van onderdelen uit pakweg de eerste de beste Audi TT, zoiets kan echt niet door de beugel. Voor dat geld verwacht je op zijn minst wat meer karakteristieke onderdelen. Ik begrijp best dat er geen budget is om alles in eigen beheer te ontwikkelen en dat het interieur bijzaak is bij dit scheurijzer maar veel 'karakter' krijgt de auto er niet door.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws