Prematuur: Fiat 500 Cabriolet

Liefhebbers van Mini zullen het niet graag horen maar Fiat heeft met de 500 cabriolet een volgende aanval ingezet op de gevestigde orde. Opnieuw is het wachten tot morgen op de autoshow van Genève voor alle officiële gegevens al kunnen we al de persfoto's meegeven. En geef nu toe, slecht ziet het er zeker niet uit. Terwijl de Mini beroep doet op een volledig stoffen dak, ging Fiat voor de stoffen overtrek wat meer kofferruimte en een beter zicht rondom garandeerd. Om nog maar te zwijgen van de retro lijnen die gespaard werden.

De stoffen kap van de Mini zal ongetwijfeld meer het 'cabrio' gevoel geven maar of dat echt de moeite is in ons uitgeregend België is de vraag. De meesten onder ons houden bij het eerste streepje zon liever nog de ramen omhoog en de zetelverwarming op het maximum. Dan ben je volgens mij toch beter af met het concept dat Fiat ons voorschotelt bij de 500C. Met de kap dicht blijft de daklijn van de 500 zo goed als hetzelfde inclusief het kleine kofferspoilertje met remlicht dat je erbij krijgt.

Dus maak zelf maar je keuze al moet ik zeggen dat geen van beiden een bepaald stoer of mannelijk imago meekrijgt. Al houden we ons daar bij Autofans als serieuze automotive blog natuurlijk niet mee bezig.

via: Autoblog.com

500 cabriolet
500 cabriolet
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
VonStroke 10:47
afbeelding van VonStroke

Dit ding zal niet aan te slepen vallen denk ik. Zeker als de meerprijs niet spectaculair veel hoger ligt.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws