Dit is de Kia Sorento XM

Kia toonde vandaag de teaser van haar nieuwe cross-over, onder de naam Sorento XM. Daarmee breit Kia een vervolg aan de vorige Sorento-generatie. Dat model kende succes en heeft genoeg opgebracht om een vernieuwd model te verkrijgen. Een update qua looks, interieur en technologie bezorgen ons de nieuweling. Dit model heeft enkele grote unieke eigenschappen, in tegenstelling tot haar voorganger. Zo biedt de zelfdragende carrosserie een beter comfort, leukere rij-eigenschappen en is ze door haar lager gewicht opnieuw zuiniger. (update: interieurshot)

Die zuinigheid wordt verder verbeterd door de technologie die Kia gebruikt voor haar motorengamma. Basis zou de 2.0L dieselmotor zijn die werd gemaakt door Hyundai. Zo hebben we de 2.2l R-motor die garant staat voor 200pk en 435Nm koppel (een gemiddeld verbruik van 7l/100km). Kia biedt ook de 2.4l viercilinder motor en 3.8l zescilinder aan (die laatste levert net iets meer dan 270pk). De Koreaanse markt krijgt haar eigen 2.7l LPI motor.

Deze Kia Sorento XM wordt voorgesteld op de Seoul Motorshow in April. Kort daarna is de wagen te koop voor de Koreanen zelf.

via kia-world

 

 

 

Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws