EuroNCAP test volgens nieuwe criteria (+video)

EuroNCAP heeft zopas 6 nieuwe wagens ge-crash-test. Dit gebeurde volgens het nieuwe systeem, dat ze vanaf dit jaar hanteren. Het begon een gewoonte te worden voor constructeurs om 5 sterren te halen met hun nieuwe auto's. EuroNCAP heeft haar criteria dus bijgeschaafd naar moderne normen. Naast de bestaande factoren (volwassenen inzittenden, kinderen als passagier, voetgangers) werd nu ook de 'Safety Assist' als criterium toegevoegd. Dit beoordeelt de aanwezigheid van systemen als ESP, snelheidsbegrenzer en Whiplash-vermijdende voorzorgen.

Bedoeling is dat er de komende drie jaar nog een aantal extra cirteria worden toegevoegd aan het crash-programma. De geteste wagens krijgen op dit moment nog steeds een score van één tot vijf sterren, waarbij de verschillende criteria een bepaalde weging meekrijgen voor het eindresultaat. Van de eerste zes wagens die werden getest, haalden er vier de maximumscore.

Citroën C3 Picasso (4 sterren)

Mazda 6 (5 sterren)

Mitsubishi Lancer (5 sterren)

Subaru Impreza (4 sterren)

Toyota Avensis (5 sterren)

Toyota iQ (5 sterren)

Subaru en Mitsubishi hebben reeds aangegeven dat ze hun ESP-systemen zullen aanbieden in meer landen dan oorspronkelijk voorzien. Om de NCAP-sterren te behouden, moet een model namelijk in 85% van de geproduceerde gevallen over de geteste veiligheidssystemen zoals ESP beschikken. De Citroën C3 Picasso was overigens de eerste die punten scoorde op de aanwezigheid van een snelheidsbegrenzer.

In onderstaand filmpje zie je Michiel van Ratingen, Secretaris-Generaal van EuroNCAP aan het woord.

Bron: EuroNCAP

 

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws