Rendering Mercedes SLK next generation

In zijn huidige verschijningsvorm doet de SLK reeds dienst sinds 2004 en heeft Mercedes geen windeieren gelegd. Het begint echter tijd te worden dat dit model nog eens van een volledig nieuw gezicht wordt voorzien. Een geheel nieuwe SLK zit in de pijplijn, want hij werd reeds gespot tijdens tests in Duitsland.

Nu kunnen we jullie trakteren op een afbeelding die toont hoe deze toekomstige roadster er uit zou kunnen zien. De algemene verhoudingen zullen min of meer dezelfde blijven. Wat meteen opvalt zijn de LED-lichten voor de daglichten. De zijspiegels zijn fijner gestileerd. De motorkap oogt langer en de meer naar achteren geplaatste zitpositie. Het design van de voorkant is veel minder radicaal dan bij het huidige model.

Onder de motorkap van de nieuwe SLK zou eveneens plaats worden gemaakt voor de 250CDI, die met zijn 204pk en 500Nm in de C-klasse al voor zeer sportieve prestaties zorgt. In de iets lichtere SLK zal hij dus zeker niet misstaan. Wat benzine motoren betreft is er sprake van de 3.5l V6 twin-turbo met meer dan 470pk voor een AMG versie.

We mogen dit model verwachten tegen het einde van 2010.

via motorauthority

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
TechnoPatat 18:12
afbeelding van TechnoPatat

470 pk in zo een speelgoedautotje? zijn ze helemaal zot geworden :o? zieter trouwens wel beter uit dan de huidige slk...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws