Nieuwe Audi A2 in conceptfase

Audi is bezig met het ontwikkelen van een nieuwe A2. De vorige wagen met deze naam werd afgevoerd in 2005 en was niet het verkoopssucces dat Audi verwacht had. Volgens R&D-baas Michael Dick doen de ontwerpen de ronde op de afdeling. Bedoeling is de auto volgend jaar te lanceren, met naast de conventionele motoren ook een elektrische variant. Qua ontwerp vergt dit wat meer werk, aangezien totnogtoe meestal een elektrisch voertuig wordt gebouwd, op basis van een bestaande structuur. Qua grootte mogen we de A2 boven de VW Up plaatsen, hij wordt zowat even groot als de toekomstige A1, met een aangepaste carrosserie.

Michael Dick meldt verder nog dat ze niet op de Up-basis zullen verder bouwen, aangezien deze wagen niet elektrisch is aangedreven. Wel kijken ze bij Audi met grote interesse naar de iQ van Toyota. "It also wants to be premium", aldus de R&D-baas.

bron: Autocar

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Mel 08:55
afbeelding van Mel

In profiel lijkt het op een gefacelifte Mitsubishi Colt. Toch lachen met de uitspraak "it also wants to be premium"... Ook van toepassing op het merk "Audi" zou ik zeggen.

Pieter Aertgeerts 09:38
afbeelding van Pieter Aertgeerts

het zal idd niet veel schillen met de Meriva. Ik denk dat het Golf Crossover grootte zal zijn.

Anonieme gebruiker 13:13
afbeelding van Anonieme gebruiker

audi is the best van heel de werled !! vind ik dan he !

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws