Kroymans Import Europe failliet !

Echter verrassend zal dit nieuws niet meer zijn, maar Kroymans Corporation vraagt volgende week namelijk het het faillissement aan voor het GM USA-importeurschap Kroymans Import Europe. Reden hiervoor is dat General Motor Europe weigert het importschap over te nemen. Deze melding komt uit het NRC Handelsblad. Het bedrijf, dat één van de grootste autodealers en -importeurs van Nederland is (was) importeerde onder meer Cadillac, Chevrolet, Hummer, Saab en Alfa Romeo in Nederland.

Door de sterk gedaalde verkoop kwam KIE echter in acute geldproblemen. De schuldenberg van Kroymans zou zo'n 500 miljoen euro bedragen.


De tientallen dochterbedrijven, waaronder dealers, reparatiebedrijven en enkele importeurs zijn echter niet bankroet. Jammer genoeg zulen ze wel geraakt worden door dit faillissement omdat ze allemaal aansprakelijk zijn voor de totale schuld van de onderneming. Slecht nieuws is er ook voor de mensen die onlangs nog een wagen bestelden bij Kroymans, want die zijn volgens de Nederlandse omroep NOS hun geld jammer genoeg kwijt. In ons land is Kroymans eigenaar van zo'n zes garages in en rond Brussel die onder meer Volvo, Ford, Cadillac, Hummer en Jaguar verdelen. In Mechelen, Zaventem en Overijse verkoopt het bedrijf ook occasiewagens. 

via DeStandaard

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws