Schetsen en interieur Mercedes SLS

Nadat Mercedes eerder zichzelf bespiedde en wat beeldmateriaal de wereld instuurde, geven ze nu schetsen vrij van hoe de toekomstige SLS Gullwing er zal uitzien. Noem het gerust marketingtechnieken, zo blijven ze wat in het nieuws, zij het deze keer op een positieve manier. Daarnaast geven ze ook interieurbeelden van de wagen vrij. Daaruit kunnen we afleiden dat het geheel erg veel wegheeft van de cockpit van een vliegtuig. Een aluminium schakelpook komt onder het COMAND-infosysteem in de middenconsole.

Grijs leder wordt verder vermengd met carbon afwerkingselementen. Onder de kapkomt een 6.2l V8 met 563pk. Het sprintje van 0-100 moet daarmee in minder dan vier seconden kunnen. Om de inzittenden nog meer een gevoel van snelheid en sensatie te geven, werden de stoelen wel erg dicht tegen het wegdek geplaatst. De deuren van de wagen werden dan weer geïnspireerd door de 300 SL Gullwing, die in de jaren '50 grote sier maakte, zowel op als naast het circuit.

bron: Autoblog.com

Reacties: 5 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
VonStroke 09:58
afbeelding van VonStroke

Over het exterieur valt nog niet alles te zeggen maar het interieur vind ik een ongezellig rommeltje. Ondanks de knipogen naar het origineel had ik er toch iets spannender van verwacht. Dat doet Audi in de R8 dan toch pakken beter. Ze hadden er misschien beter het origineel terug ingestoken. :P

<img src="http://image24.webshots.com/24/4/46/3/2788446030033200033jdMKCk_fs.jpg" />

Mel 14:05
afbeelding van Mel

De schetsen beloven de komst van een brutale Benz.

Gregory 15:51
afbeelding van Gregory

Mij hoort ge niet klagen :-p

190d 16:35
afbeelding van 190d

mag dan knipoog zijn naar het verleden, vind het interieur een rara opstelling hebben voor een supercar, lijkt op a8

TechnoPatat 18:00
afbeelding van TechnoPatat

looooooooool, 243/u in 5e, er komen nog 2 versnellingen :p, die gaat wel op het gemakske 300-330 bollen denk ik(slr iemand?)... het interieur lijk me dat niet, maar kdenk wel dat het handig is ... en hij zal er hopelijk bruut uitzien, volgens de spyshot lijkt het me nu net dat ietsje teveel op een speelgoed slk :p(en ik ben een diehard merc-lover :'(, kzou me moeten schamen :p )

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws