McLaren lanceert nieuwe supercar

McLaren zou na zijn eerste volledig zelf ontwikkelde supercar, de F1 en nieuwe topper op de markt brengen die nieuwe standaarden zal zetten op het vlak van prestaties en milieuvriendelijkheid.

Offiële foto's zijn er nog niet beschikbaar, maar de kans bestaat dat het uiteindelijke model veel zal weg hebben van de wagen op de hier getoonde afbeeldingen.

de P11 zou verkocht worden vanaf 2011 beginnende aan een £150.000. Voorzien van technologie uit de Formule 1 wagens van het bedrijf, zoals de recentste lichtgewicht koolstofvezel onderdelen. Het hele project zou worden geleid door Ron Dennis en Anthony Sherrif. Dennis zei dat   de P11  “the most environmentally friendly car of its type” .

Onder de motorkap wordt verwacht dat er een Mercedes AMG motor komt te liggen, waarschijnlijk de 6.2-liter V8. Het eerste jaar wordt er verwacht dat zo'n 1000 wagens van de productieband zouden rollen. Tegen 2015 zouden zo'n 4000 wagens een eigenaar moeten gevonden hebben. Voor deze productie wordt een geheel nieuwe fabriek gebouwd en zal 800 nieuwe banen creëren.
Verwacht wordt dat de P11 zal worden voorgesteld op de Los Angeles Motor Show in November.


via autoexpress

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
VonStroke 11:51
afbeelding van VonStroke

Dat moet 'Ron Dennis' zijn zeker :P Kben niet echt overtuigd in ieder geval door deze shops. Hopelijk wordt dat wat mooier. Interessanter om weten is denk ik dat er naast deze P11 ook nog een échte opvolger voor de F1 aankomt.

Hannes 21:27
afbeelding van Hannes

idd, mix van tesla, koenigsegg en Ferrari Modena and such.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws