Porsche lost meer info over opvolger 928

De geruchten over de komst van een nieuw model in het Porsche gamma die een reïncarnatie van de klassieke 928 moet gaan zijn kloppen. Echter, Porsche zou enkel bereid zijn om tot de productie van deze wagen over te gaan als het een einde ziet aan de wereldwijde daling in de verkoopscijfers. Het zal dus nog een hele tijd wachten zijn op de mogelijke komst van dit model. De ontwikkeling van een 'nieuwe 928' zou ook een hoop investeringen met zich meebrengen voor het design van het nieuwe interieur en exterieur.

Vanzelfsprekend zal wel handig gebruik kunnen gemaakt worden van de techniek en het design van de Panamera die als basis zou gaan dienen voor dit model.

Een ingenieur van Porsche vertelde aan Autocar dat het unieke en zeer hi-tech onderstel van de Panamera zeer kostelijk is geweest om te ontwikkelen voor een bedrijf als Porsche. Ook omdat de jaarlijkse productie van de vierdeurs coupé niet erg hoog zal liggen en omdat zijn structuur niet zal kunnen gebruikt worden om in een opvolger van de Cayenne te gebruiken is het erg aangewezen een extra model te gaan creëren op deze basis.

 

via autocar

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Wim 18:07
afbeelding van Wim

laat maar komen

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws