Shelby Daytona Cobra Coupe op de veiling (10à15 miljoen dollar)

Mecum Auctions, in Indianapolis, zal haar 22ste editie doormaken tussen 13 en 17 mei. Voornaamste item dat er te koop zal staan is de 1965 Shelby Daytona Cobra Coupe CSX2601 die voor 10 à 15 miljoen dollar verkocht zal worden. De CSX2601 is een icoon in de racerij en kreeg ooit de de 'Manufacturers crown' door de FIA in de GT klasse in 1965. Daarmee was hij de eerste Amerikaanse wagen die het voor elkaar speelde Ferrari van haar troon te stoten. Van dit model, de 1965 Shelby Daytona Cobra, werden slecht zes examplaren gemaakt en was destijds een probeersel van Pete Brock op het chassis van de Cobra. Het experiment resulteerde wel in een topsnelheid die 40km/u hoger lag dan de voorganger.

Sindsdien heeft de wagen zeker niet stilgestaan. Zo was hij ooit in handen van een Amerikaanse zakenman die er zijn dagelijks vervoersmiddel van maakte.

Hoeveel hij daadwerkelijk zal opbrengen zien we op 15 mei. Het zal hoe dan ook de hoogste prijs zijn voor een auto ooit betaald op een veiling.

 

Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
VonStroke 20:41
afbeelding van VonStroke

Erg gave auto maar kzou hem niet kopen met zoveel centen op zak. Dan toch liever een 250 SWB of GTO. Of een Miura en een TZ-2 en een hele hoop andere vierwielers. :P

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws