Nieuwe CLS op foto

De nieuwe generatie van de CLS vierdeurs coupé werd uitvoerig op foto gezet tijdens een testritje. De nieuwe CLS wordt volgend jaar in Parijs voorgesteld, de dealers zouden er vroeg in 2011 over kunnen beschikken. Op de foto's zien we bijvoorbeeld de eerste interieurfoto. Daaruit blijkt dat er een pak gelijkenissen zijn tussen de nieuwe C- en E-klasse, geen zotte nieuwe dingen op til dus.

De CLS, die op hetzelfde platform als de nieuwe E-klasse gebouwd wordt, zal tevens een vergelijkbaar gamma meekrijgen met benzine motoren en turbodiesels met de zeventraps automatische transmissie.

Zo zal de CLS bijvoorbeeld de 3.5l V6 motor meekrijgen met 292pk, een 5.5l V8 met 388pk en een 6.5l V8 met 525pk die tevens richting AMG gestuurd zal worden. Dieselen doen we met de laatste versie van Mercedes haar 3.0 liter V6 met 231pk. De laatste in rij zou een hybride zijn. Die zou dezelfde motor krijgen als de S400 hybrid. Dat betreft de 3.5l V6 benzinemotor met 279pk samen met een 20pk sterke elektrische motor. In totaal krijg je dan een CLS Hybride met 299pk en 385Nm koppel.

via carscoop

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws