Nieuwe Citroën C3 in Frankfurt

Citroën heeft net een beeld vrijgegeven van wat de nieuwe C3 moet gaan worden. Deze wagen zal worden voorgesteld op de IAA in Frankfurt. De wagen wordt iets groter dan het huidge model, wat vooral impact heeft op de binnenruimte. De wielbasis van de wagen groeit van 2,46m naar 2,54m. Om deze grotere wagen van voldoende vermogen te voorzien, wordt ook de basismotor iets krachtiger. Deze zal voortaan 73 pk gaan produceren, waarbij de 1.1 uit het programma wordt geschrapt. Binnen een jaar komt dan een nieuwe 1.0 driecilinder-met-turbo onderaan het gamma.

Deze zou goed zijn voor vermogens van 70 tot 100 pk. Voor de diesel staat de bekende Hdi-motor in; ditmaal in 1.6-versie, met vermogens van 90 en 109pk. Citroën zal ook een start-stop-systeem inbouwen, evenals een systeem dat remenergie recupereert. De C3 Pluriel wordt niet vervangen, wegens weinig succesvol. De

eerder besproken DS3 zal dezelfde structuur gebruiken als de nieuwe C3, maar krijgt een andere koets en een andere interieur-aankleding. Hiermee mikt Citroën dan ook op een andere doelgroep.

Bron: Auto55

Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
190d 16:01
afbeelding van 190d

de nieuwe styling ziet er goed uit

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws