E-klasse coupé nog steeds op chassis C-klasse

Hoewel Mercedes kosten nog moeite heeft gespaard om ons er van te overtuigen dat de nieuwe Coupé van het "E-gamma" als E-coupé door het leven zou gaan lijkt het ons toch nog een beetje bedot te hebben. Waarom is dat? Wel, in tegenstelling tot wat ze doen uitschijnen met de hele naamswijzigingen van CLK naar E-klasse Coupé staat deze wagen nog steeds op het goedkopere en kleinere platform van de Mercedes C-klasse. Afgezien van het feit dat deze nieuwe Coupé volledig voorzien is van dezelfde styling als de E-klasse is er dus verder niets gewijzigd aan de opbouw van het model.

Daarmee wil ik zeggen dat het dus nog steeds een C-klasse in E-vermomming is. Dit is dan ook meteen de reden waarom deze Coupé aan een lagere prijs verkocht kan worden dan de sedan.

Mercedes zou een zeer goede reden hebben om de E-coupé te voorzien van het chassis van de C-klasse omdat dit zou zorgen voor "a stiffer car with a bit more performance". Hoewel deze reden zeer aannemelijk klinkt geeft dit nieuws toch een wrange nasmaak aan de naamsverandering van CLK naar E-klasse Coupé omdat deze deed uitschijnen dat het model nu wel degelijk een volwaardige E-klasse was geworden en we dus nu een beetje in de maling worden genomen door de Duitsers.

via motorauthority

 

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Wim 21:44
afbeelding van Wim

geen schande, c-klasse chassis is zeer degelijk, met glk als voorbeeld

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws