Saab toont de nieuwe 9-5

Op het autosalon van Frankfurt zal Saab in het middelpunt van de belangstelling trachten te staan met hun volledig nieuwe 9-5. Het model zou uitgebracht worden in verschillende varianten. Zo kunnen we een klassieke berline verwachten alsook een 9-5 Sport Combi en een 9-4X SUV die wagens als de X3, GLK en Q5 zal beconcurreren. De twee laatse modellen zullen pas in 2010 worden onthuld. De nieuwe 9-5 deelt dan wel zijn Epsilon 2 onderstel met de Opel Insignia, toch heeft hij een langere wielbasis en krijgt hij zowel voor interieur als exterieur een geheel eigen styling mee. Net zoals bij de Insignia zal er ook voor de 9-5 de mogelijkheid bestaan om vierwielaandrijving te verkrijgen.

Qua motoren zal er een keuze zijn tussen diesels en benzines, gaande van een viercilinder diesel met een CO2 uitstoot van minder dan 140g/km tot een 2.8l V6 met om en bij de 300pk.

Dat het stilaan tijd werd om dit model te gaan vervangen was voor de meesten onder jullie al wel duidelijk neem ik aan. De 9-5 zoals we hem nu kennen heeft er al een lang leven van 13 jaar op zitten. Dus de komst van dit nieuwe model, dat vanaf begin volgend jaar zou geproduceerd gaan worden is zeer welkom. Wat de verkoop van Saab betreft, wordt er verwacht dat er midden juni een verkoopovereenkomst zou gesloten worden.

 

via autocar

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws