Quant concept dicht bij productie

Wie kent hem nog, de Quant concept van Koenigsegg die werd voorgesteld in Genève. Een volledig elektrische wagen die rijdt op zonne-energie. Omwille van beperkte productiecapaciteit bleef het echter (jammer genoeg) bij een concept. Maar, nu de overname door Saab nakend is, komt er een pak aan productieruimte 'vrij' en zou het dus goed mogelijk zijn dat we de Quant in de nabije toekomst in productie zien gaan. Volgens Koenigsegg heeft de wagen met een volle batterij een rijbereik van zo'n 500 kilomter. De batterijen herladen zou amper twintig minuten duren. Ook de regeneratie tijdens het remmen zit er uiteraard standaard in. Het vermogen is het elektrisch equivalent van 512pk en 715Nm koppel.

Topsnelheid zou op 275 km/u liggen. Als deze Concept de productieband haalt hebben ze bij Koenigsegg, mits ze de Quant dan aan een redelijke prijs trachten te slijten, eindelijk nog eens iets verkoopbaar in de rekken liggen.

 

via saabsunited

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
TechnoPatat 19:41
afbeelding van TechnoPatat

eindelijk nog iets verkoopbaars? de CCXR is toch goed verkoopbaar in zweden (elk tankstation heeft daar E85 dusjah) en de CCX opzich is al een hypercar te noemen die toch goed verkocht (productie was toch voor enkele jaren uitverkocht dacht ik...)

maar de quant zal denkek dan de eerste electrische supercar zijn, als ze er echt hun best voor doen...
nu vraag je je wel af hoelang de batterijen meegaan als je eens doortrekt en vooral, hoelang het duurt voor je ze moet vervangen...

en qua opladen moet je ze da bijna aan het net hangen, zo een batterij opladen in 20 min, daar heb je wel wat vermogen voor nodig ... ik stel my nog een beetje teveel vragen bij de overgang van concept naar echt...

????? 21:26
afbeelding van ?????

hippe bak

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws