Fiat's wilde plannen tot 2012

Alfa-fiat-voorspelling

De koop van Chrysler door Fiat heeft enkele bureaus er toe aangezet de toekomst te voorspellen. Het is het onderzoeksbureau IHS Global Insight dat onderzoek deed naar de mogelijke modellen op de Noord Amerikaanse markt. Niet echt onze markt, maar wel interessant om weten. Want wie weet, komen ze er ook mee af op de Europese bodem. Van start gaan we met het gerucht dat we een BMW 5 reeks concurrent krijgen. Daarvoor zou er een Alfa Romeo 169 gemaakt worden in het Chrysler fabriek "Ontario" in Canada. Productie zou begin November 2011 starten. De Alfa 169 zou gebouwd worden op basis van het Chrysler LX platform. De komst van zulk een model werd in het verleden reeds aangekondigd door Alfa Romeo zelf. Volgens hen had  de prodcuctie ervan moeten starten in het begin van dit jaar maar zoals u zelf wel al zal gezien hebben is daar niet veel van in huis gekomen.

Ten tweede heeft het bedrijf voorspeld dat de productie van de Dodge Charger (2011) en Chrysler 300 (2011) zal worden uitgesteld tot respectievelijk November 2010 en Januari 2011.

 

Fiat 500 Abarth EsseEsse

 

Misschien zaten we hier wel op te wachten of hadden de meesten dit reeds verwacht. De Fiat 500 steekt de grote plas over en zal vanaf juli 2011 ook geproduceerd worden op Mexicaanse bodem. Fiat's paradepaardje zal ook daar ongetwijfeld voor overdonderende verkoopcijfers zorgen. De 500 zou de enige nieuwe wagen met een Fiat badge zijn die wordt verkocht in Amerika (in dit onderzoek). Omdat de 500 gebouwd is op het platform van de Fiat 169 zal het fabriek in Mexico eveneens de verantwoordelijkheid krijgen over de productie van de Jeep Panda 4x4 in Juli 2011. Beide rusten op hetzelfde platform.

 

Alfa Romeo SUV 2011

 

Er wordt ook verwacht dat het C-EVO platform gebruikt zal worden voor een compact SUV van Alfa Romeo. Wanneer die exact in productie gaat weten ze zelf niet. Het platform zou eveneens gebruikt worden voor de Jeep Liberty, die in Juli 2012 van de band rollen zal. Productiefabriek is 'Toledo' in Ohio.

Dat blijkt echter niet het enige plan van Fiat te zijn inzake SUV's. Zo willen ze ook een grote Alfa Romeo SUV op de markt brengen onder de naam GTX. Ook die productie zou reeds starten in Juli 2011. Het platform zou hetzelfde zijn als dat van de Jeep WL. Maar omdat dat platform gemaakt is in samenwerking met Daimler, weten we niet of Alfa wel de rechten heeft tot dat platform.

Er wordt eveneens gesproken over twee nieuwe compact hatches op basis van de MiTo en Dodge Hornet.

Wat er allemaal van waar is? Geen idee. In mijn ogen lijkt dit allemaal enorm optimistisch. Niet alleen lijkt er met modellen en geld gegooid te worden, alles wordt ook geproduceerd in Juli. Daarmee lijkt de Fiat group er een pak modellen in dezelfde tijd op de markt te gooien. Of dat de goede strategie is, zal zichzelf uitwijzen. Ik zou ze spreiden...

 

Alfa Romeo MiTo

 

via carscoop

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
jos 14:45
afbeelding van jos

suv zijn al oude plannen (kamal)

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws