Supra Hybride gepland voor 2010

Na de Skyline GT-R krijgt een andere Japanse legende in de vorm van de Toyota Supra een opvolger. Door de 280pk regel die in de jaren '90 de Japanse sportwagenmarkt domineerde werd de vorige generatie wat ondergewardeerd. Maar nu dit van de baan is mogen we ons verwachten aan een 3.5 liter grote V6, gecombineerd met een elektro unit wat 400+ pk zou gaan leveren. Het is nog afwachten hoe en wat het precies zal worden, maar deze generatie zal niet zomaar over het hoofd gezien worden, zeker niet met zo'n uiterlijk.

De ontwikkeling van deze nieuwe Supra begon al een kleine 2 jaar geleden maar zoals we al kunnen zien bij de Lexus LF-A zijn ze daar niet van de snelste in. volgens onze collega's bij 7tune zouden de meeste onderdelen al productieklaar zijn waardoor een commercialisering niet al te ver weg zou liggen. Qua motorisatie zien we niets nieuws aangezien de 3.5 V6 van de Lexus 450H al een tijdje meedraait en z'n nut bewezen heeft. Voor diegenen die het niet zo hebben voor al die groene technologie komt er hoogstwaarschijnlijk ook een 'sport' versie die het zonder deze trucjes moet stellen.

Buiten het feit dat het hoogstwaarschijnlijk een achterwielaandrijver zal worden is er over de rest van de aandrijflijn en ophanging niets geweten. Al kan je tegenwoordig geen sportwagen introduceren zonder dubbele koppeling of adaptieve ophanging. Een introductie die verwacht wordt op de Tokyo Auto Show van dit jaar waardoor hij tegen eind 2010 effectief bij de dealers zou moeten staan.

via: 7tune

Supra 2010

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws