Citroën bevestigt eindelijk DS4 & DS5 plannen

De IAA in Frankfurt moet het startsein geven voor de DS3 van Citroën. De knappe verschijning zal daar haar officiële voorstelling krijgen. Het is reeds bekend dat Citroën hiermee een nieuw gamma op poten wil zetten, een meer klassevolle reeks. De DS3 werd gebasseerd op het DS Inside Concept. De DS4 wordt een 2+2 zitter op basis van het C-Sportlounge concept in 2005. Dat C-Sportlounge concept werd door Citroëns designer beschreven als "de GT van de moderne tijd"... kan het nog optimistischer?

De DS5 wordt een concurrent voor de BMW X6. Laat ons hopen dat hij er beter uitziet. Waar we echter wél zeker van zijn, is dat het prijskaartje enkele duizenden euro's lichter zal zijn. Dat is ook de bedoeling van Citroën. Een waardig alternatief beiden voor mensen die op zoek zijn naar een goede SUV als de X6, gezien zijn succes. De DS5 zal dan weer gebaseerd worden op het Hypnos-Concept dat we vorig jaar in Parijs zagen. De wagen zal voorzien zijn van een diesel-hybride motor.

Wanneer de productie exact start weten we nog niet precies. We weten wel dat de C3 op haar einde loopt in november en dan ook de productie van de Pluriel gestaakt zal worden. De Pluriel krijgt geen opvolger, het lot dat ook de C2 te wachten lijkt te staan. Over de volgende C3 zijn al enkele impressies opgedoken.

via WCF

 

Citroën DS

Citroën DS

Citroën DS

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws