Daihatsu heeft meest tevreden klanten in Duitsland

J.D. Power and Associates' redesigned 2009 Vehicle Ownership Satisfaction Study (VOSS), what's in a name. Het is echter dit bedrijf dat opzoek ging naar het automerk dat in Duitsland op de meeste tevredenheid kon rekenen. Grote winnaar is Daihatsu dat met 843/1.000 de beste score haalde. De tweede plaats werk gedeeld door Alfa Romeo en Mercedes Benz met beide 835 punten. Andere constructeurs met hun punten zijn, Ford (796 punten), Opel, Kia en Peugeot met alledrie 790 punten, Fiat (778 punten), Chevrolet (775 punten) en Smart (772 punten).

Hoe komt m'n aan die score? Wel, m'n ondervraagt (online) 16.200 eigenaars die minstens twee jaar met hun voertuig rijden. Men vraagt scores van 67 eigenschappen. Met een wegingsfactor van bepaalde eigenschappen wordt er een totaal score toegekend.

Er werden ook modellen gekroond binnen hun segment. Zo werd Toyota met haar Aygo de winnaar in het city car segment. De Corolla won bij de lage middenklasse. Iets hoger werd Renault's Laguna de eerste. De luxesedanklasse werd gewonnen door de nieuwe E-klasse. Het sportcarsegment werd dan weer gewonnen door de CLK. In de MVPklasse werd de Skoda Roomster bekroond. Het SUV segment was ter ere van de Nissan Qashqai.

via Carscoop

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws