Nieuwe Citroën C3 lekt

Een anonieme inzending wist de redactie van WCF vandaag te verrassen. Daarin zaten namelijk enkele foto's van de nieuwe generatie C3. Die zou, volgens diezelfde bron, in maart 2010 op de markt verschijnen. Die nieuwe generatie zou de huidige opvolgen die sinds 2002 op onze wegen bolt. Ondertussen, in 2006, werd de C3 wel van een facelift voorzien. Toen werden bumper en dashboard een beetje aangepakt. In de vier verkregen foto's zien we een leuk en stevig aangepakte Citroën.  Het nieuwe chroom-gekleurde nieuwe logo pronkt op de motorkap.

Ook de volledig nieuw ontworpen koplampen weten de voorzijde een stuk knapper te maken. Het model wordt ook sportiever. Daar zorgt een nieuwe voorbumper voor. Die bumper maakt ook plaats voor nieuw geïntegreerde mistlampen en meer robuste luchtinlaten. Ook een in chrome ingelijste zwarte grille is van de partij op de bumper.

De zijkant lijkt enkele eigenschappen te bezitten van de nieuw aanstormende DS3. Meer hoekige zijspiegels en chrome handvaten zijn enkele van die eigenschappen.

 

Citroën C3 gelekt

 

Achteraan zijn ook de lampen het meest veranderd. Een volledig nieuw lampenpallet kleurt de achterzijde. Ook deze wordt afgewerkt door een chrome inlijsting. De huidige C3 gebruikt dat chrome ook, al lijkt het in dit model beter tot uiting te komen. De achterbumper krijgt een knappere vorm en zou dezelfde kleur aanmeten als die van de ganse wagen. Het spoilertje ondergaat weinig of geen aanpassingen.

Van het interieur kunnen we geen foto's laten zien. Daar is het dus nog toe aangewezen geduldig te zijn.

Onder de motorkap wordt vooral de start/stop technologie verwacht.

 

Citroën C3 gelekt

Citroën C3 gelekt

via WCF

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
slisse 21:37
afbeelding van slisse

lelijk!!!
hou de huidige dan maar als het dat hem zou moeten vervangen ook al trekt die ook op ni veel.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws