Officiële beelden Citroën C3

Door Citroën zelf wordt hij aangekondigd als mooi, jong en intelligent. De nieuwe Citroën C3 zou volgens het Franse merk dus een bestseller van formaat moeten worden. Ze zijn zelfs zo ambitieus dat ze het verwachte verkoopsaantal schatten op zo'n 2 miljoen exemplaren. Frédéric Banzet, algemeen directeur van Citroën, hoopt hiermee nog meer marktaandeel te halen. Ruwweg blijven de  looks van het model ongeveer gelijk aan die van zijn voorganger. Echter, niets is nog hetzelfde als voorheen. Elke lijn, elk element kreeg een nieuwe vorm. Zijn belangrijkste troef moet nog steeds de combinatie van zijn kleine buitenafmetingen en het ruime interieur dat hij daarvoor in de plaats biedt zijn.

Een nieuwigheid is de Zenith-vooruit. Deze biedt een enorm grote lichtinval en dus ook een zeer wijds uitzicht over de rijweg. Hopelijk voorziet Citroën ook een 'rolluik' om bij warm weer een deel van die voorruit af te schermen. Ik kan me voorstellen dat bij warm weer zoals nu de temperatuur fel zou kunnen oplopen in het interieur.

De nieuwe C3 zal geproduceerd worden op Franse bodem, namelijk op de industriële sites van Aulnay en Poissy. Citroën belooft ons dat dit model zeer betrouwbaar zal zijn en om de laatste tekortkomingen te achterhalen zullen de Fransmannen ruim 2 miljoen kilometer afgleggen tot aan de commercialisering van deze nieuwe wagen. Ik wens hen nog veel succes toe!

Citroën C3
Citroën C3

 Citroën C3

 

 

 

 

 

Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Quin 13:49
afbeelding van Quin

Precies een kalende vent als je het van voor bekijkt.

Vind hem er niet echt super uitzien ;)

B4 15:36
afbeelding van B4

Een beetje vertrouwd als de oude C3 maar dan in een frisser jasje.

TechnoPatat 19:56
afbeelding van TechnoPatat

ze gaan een beetje de weg in van opel vind ik eerder, maar dan met de vertrouwde citroen accenten, ik vind het niet echt mis

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws