Dodge modellen krijgen Alfa badge in Europa

Deel uitmakende van de hersturctureringsplannen van Chrysler door Fiat zou het goed mogelijk zijn dat we in de toekomst modellen uit het Dodge gamma met in de catalogus van Alfa opgenomen zullen zien. De CEO van Fiat en Chrysler, Sergio Marchionne, ziet dit idee in ieder geval helemaal zitten en plant om tegen het einde van de maand een strategie te hebben uitgedokterd om het uit te werken. Volgens Mr. Marchionne is deze combinatie nog niet zo'n slecht idee omdat hij meent dat Alfa en Dodge dezelfde inborst hebben. Dodge is de Amerikaanse muscle car en Alfa is de Europese muscle car. Ik kan hem daar niet helemaal in volgen.

Het gamma van Alfa is daarentegen ook veel meer door passie en flair omwonden dan de laatste nieuwe wagens van Dodge. Wel is het zo dat de twee merken inderdaad op dezelfde soort consumenten mikken.

Ik ben eens benieuwd wat dat zal voor resultaat zal hebben. Een Dodge Nitro met Alfa badge, ik zie het zo nog niet meteen gebeuren eerlijk gezegd... .

 

via autocar

 

 

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
VonStroke 19:03
afbeelding van VonStroke

Die man moet dringend opzij gezet worden. Het idee alleen al! brrrr

Koen 22:36
afbeelding van Koen

Als dat wil zeggen dat de Challenger via Alfa dealers te koop zal zijn, laat maar komen dan, maar wel een SRT8 geen JTD hé...

Hannes 11:39
afbeelding van Hannes

Dan moeten de topgear mannen terugkomen op hun mening: je moet een alfa gehad hebben om een echte petrolhead te zijn.

CARS 15:19
afbeelding van CARS

Was het al tijd voor de 1 april grap dan?

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws