Voorkant nieuwe Saab 9-5 gespot

Saab heeft heel wat goed te maken met de nieuwe Saab 9-5. De vorige generatie bleef 11 jaar lang in productie en dat was er aan te merken. Saab probeerde enigzins nog met een zware facelift wat ouderdomsrimpels te verbergen maar het mocht niet baten. Nu het merk verkocht is aan Koenigsegg kan het weer verder en dus één van de zwartste bladzijdes van haar carriere omslaan. Maar nu terug naar de nieuwe 9-5. Zo te zien heeft Saab op veilig gespeeld met het nieuwe front van de nieuwe 9-5. Zoals we van veel premiummerken al weten is dat ze op veilig spelen om hun klanten niet af te schrikken.

De nieuwe 9-5 zal technisch verwant zijn aan de Opel Insignia. Het motorenpallet zal de 9-5 ook grotendeels van zijn Duitse broer lenen maar omdat Saab premium is zal de 9-5 wel wat meer pk's krijgen dan dat de

Insignia heeft. Voor de klant is er de keuze uit 2 benzinemotoren en 1 dieselmotor. De eerste benzinemotor is de 2.0 liter turbobenzine, al heeft deze motor wel 240 pk in plaats van 220 pk bij de Opel Insignia. De 2.8 V6 twinturbo zal 350 pk meekrijgen en zal waarschijnlijk te liggen komen in het topmodel 'Aero'. De dieselmotor zal bestaan uit een 1.9 TTID met 180 pk . Lang wachten is het niet meer op de 9-5 want hij zal in september op de IAA in Frankfurt zijn debuut beleven. 

(via: autointernationaal)

Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws