Motor Trend en Autocar testen de SLS Gullwing (+ video)

De Mercedes SLS AMG Gullwing zou eigelijk de badge 'Mercedes' kunnen laten vallen want het is de allereerste wagen die 100% door AMG zelf ontwikkeld is geweest. De Gullwing is niet afgeleid van of gebaseerd op een reeds bestaand model uit de rekken van Das Haus. Logischerwijze zijn vele autofreaks dan ook zeer benieuwd naar de rijeigenschappen van deze supercar. Het is namelijk algemeen geweten dat alle AMG modellen rasechte sportkarren zijn en zodus zou deze van koplamp tot achterlicht door AMG ontwikkelde sportwagen een echte topwagen moeten worden. Op de video kan je dan de  beelden zien van de Motor Trend journalist die de eer kreeg om een ritje te maken in de SLS Gullwing op de Nordschleife (Nurburgring).

Het perspectief van de camera geeft een goede indruk van hoe de sportwagen zich gedraagt op het circuit, al gaat er natuurlijk niets boven de real life experience. Jammer is wel dat we geen commentaar of gezichtsuitdrukkingen meekrijgen en dus nog niet echt veel meer weten over hoe deze wagen nu juist rijdt. Gelukkig maakt het beestachtige geluid zeer veel goed!

 

 


Voor diegenen die echt willen weten hoe de SLS Gullwing rijdt hebben de mannen van Autocar alvast een aantal eerste indrukken op papier gezet. Om te beginnen zetten ze de cijfers even op een rijtje. Het gewicht bedraagt dankzij het gebruik van aluminium zo'n 1680kg. Onder de motorkap ligt de alombekende 6.2l V8. Het blok levert 563pk bij 6800 t/m en beschikt over een koppel van 479Nm bij 4750 t/m. Volgens AMG is er reeds 402Nm beschikbaar bij 2500 t/m. Aandrijving gebeurt op de achterwielen en schakelen doe je met een automatische 7-versnellingsbak met dubbele koppeling, een primeur voor Mercedes. De gewichtsverdeling bedraagt 48% voor de vooras en 52 % voor de achteras.

 

Plaatsnemen in de kuipstoelen vraagt wel wat lenigheid maar eens gezeten laten ze niets meer te wensen over. Het zicht op de weg door de rechtopstaande vooruit is uitermate goed. De knoppen op het dashboard staan voldoende dichtbij zodat je je armen niet te ver moet uitstrekken om een bepaalde knop te kunnen bedienen. Binnenin klinkt de motor luid, maar niet oorverdovend. Luxe is alom aanwezig door het gebruik van leder, aluminium en dat soort van materialen. Rijden doet hij geweldig. De gaspedaal reageert zeer goed en de remmen, keramisch natuurlijk, zijn meer dan voldoende groot. Ze vertonen geen fading, zelfs bij intensief gebruik.Het stuur is bekrachtigd, maar niet overdreven zodat je in bochten nog zeer goed voelt wat er zich ter hoogte van de voorwielen afspeelt.

 

via WCF / autocar

 

 

 

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws