Nieuwe coupé voor Hyundai

Ik zal er maar meteen bij vertellen dat deze coupé enkel zal ontwikkeld worden in een rechtsgestuurde variant en dus niet beschikbaar zal zijn op het Europese vaste land. De Veloster zal de opvolger van de huidige Hyundai Coupé moeten gaan vervangen. Het model zal net zoals de MINI Clubman voorzien zijn van drie scharnierende deuren. In tegenstelling tot MINI zal Hyundai dit model dus voor de RHD markt ontwikkelen. Reden hiervoor is dat er voor toch een aanzienlijke markt is voor rechtsgestuurde wagens. Zo heb je bijvoorbeeld Australië en het Verenigd Koninkrijk. Dus de kosten voor de ontwikkeling zouden kunnen worden terugverdiend. Als rechtstreekse concurrent heeft de Veloster de VW Scirocco op het oog. Hij is met zijn lengte van 4.285mm en breedte van 1.790mm ongeveer even groot als de VW.

Hyundai beschrijft deze nieuwe coupé als een “compact ultility vehicle; a stylish coupe with hatchback practicality."  Onder de motorkap komen diverse viercilindermotoren te liggen met als topper de 1.6 turbo met 168pk. Dit blok zou zeer zuinig maar ook zeer snel zijn. De Veloster is kleiner dan de huidige Coupé, maar zou veel meer om het lijf hebben op het gebied van technologie en rijplezier.

De verkoop in de UK start in het begin van 2011 en de prijzen zullen ongeveer op hetzelfde niveau liggen als die van de Coupé.

 

Hyundai Veloster

Hyundai Veloster

Hyundai Veloster

 

via autocar

Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
B4 13:45
afbeelding van B4

Dat zou wel vreemd zijn dat die alleen als RHD op de markt komt.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws