Aanschouw de Ferrari F458 Italia!

Ferrari 458 Italia

Op deze fotoshop afbeeldingen kan je zien hoe Ferrari's nieuwste bolide eruit zou kunnen gaan zien. Onder de naam F458 Italia zal dit model in de catalogus moeten gaan verschijnen. Zoals het de gewoonte is bij Ferrari verwijst de naam naar de motorinhoud. Hier wordt dus een 4.5liter V8 gebruikt die 570pk levert.

Specialer is dat deze sportwagen ook 'Italia' in haar naam krijgt wat doet vermoeden dat Ferrari waarschijnlijk hoopt dat dit dé nieuwe supersportwagen wordt van Italië. Met een topsnelheid van 326km/h en een sprint naar de 100 in slechts 3.5seconden zou dit de snelste Ferrari ooit gebouwd kunnen worden. Om deze toptijden te kunnen realiseren kan je rekenen op een double-clutch 7-versnellingsbak. Dit model is meer dan een loutere evolutie van de F430. Hij krijgt een nieuwe motor, chassis en onderstel waardoor het als het ware een volledig nieuwe wagen zal zijn. Ook de look is helemaal anders. Pininfarina heeft de koets ontworpen en dat is er aan te merken. Het ontwerp is een echt pareltje. Let op de subtiele inwerking van de LED-lichtjes en de front-grille in zwart.

Wat belangrijk is in het segment van de supercars, is dat je je onderscheidt van de anderen. Dat doet deze F458 Italia zeer goed. Hij is onmiskenbaar te herkennen als een rasechte Ferrari. Bekijk je het koetswerk aandachtig dan bemerk je veel openingen die de aerodynamica ten goede moeten komen. Gevolg is dat je betere prestaties hebt en een lager verbruik. De motor wordt van voldoende frisse lucht voorzien door de gaten in de voor- en achterkant van de body. De lucht die wordt toegevoerd naar de aeodynamische venturi-tunnels onder de auto heeft tot gevolg dat de auto tegen het asfalt wordt gezogen. Bij een snelheid van 120km/h wordt er ongeveer 140kg downforce gegenereerd. Voor meer downforce bij hoge snelheden zorgen de twee beweegbare vleugels tegen het zwart van de radiatoringangen. Zoals je reeds eerder kon zien op spyshots zie je centraal achteraan drie uitlaten, wat een beetje doet denken aan de illustere F40.

 

Ferrari 458 Italia

Ferrari 458 Italia

Ferrari 458 Italia

 

 

Reacties: 10 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (10)

Plaats een reactie
190d 11:51
afbeelding van 190d

hmm, vet ja, maar mooi?

Glenn 11:57
afbeelding van Glenn

Superknap. Heeft veel weg van de Enzo. Eindelijk weer een geslaagd model, sinds de 599. De F430 en California zijn niet echt moeders mooiste.

yoran 11:58
afbeelding van yoran

njam

Quin 19:00
afbeelding van Quin

Mooi design, maar echt weggeblazen ben ik nu ook weer niet. Niet dat dit een lelijke auto is, maar tlijkt te herkenbaar ;)

Wim 19:44
afbeelding van Wim

zeer modern design, alleen volgen de velgen weer niet

Rob 11:47
afbeelding van Rob

toch effe zeggen dat dit GEEN fotoshop is !

pieter 14:06
afbeelding van pieter

Het is en blijft een Ferrari, al vind ik dat het robuuste er wat af is. De excentrieke trekjes van de Enzo of Scuderia zijn er wat uit.

lolita 12:13
afbeelding van lolita

aan /Ag: hij ziet er in het echt beter uit hoor, en is een echt monster op het circuit

Pitbull 16:51
afbeelding van Pitbull

you know I wants you :-p

pieter 10:07
afbeelding van pieter

@lolita: jij hebt hem al in het echt gezien?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws