Exclusive preview : Volvo S60 (2010)

De huidige S60 gaat al acht jaar mee en daarom is Volvo dan ook zeer druk bezig met de voorbereiding van haar nieuwste sedan. Het model zal het eerste zijn dat de nieuwste designstijl van het Zweedse merk zal aangemeten krijgen.

De mensen van Motorauthority lieten hun computer uittekenen hoe dat nieuwe model er wel uit zou kunnen zien. Zoals de mode het tegenwoordig dicteert krijgt deze sedan een lijn die heel erg coupé-achtig overkomt. De sterke schouders accentueren de sportieve aspiraties van het model en doen vermoeden dat het meer dan louter een transportmiddel zal zijn.De gelijkenissen met de

S60 concept car zijn treffend al kan je meteen zien dat leuke extra's als het enorme glazen dak het niet zullen halen tot de uiteindelijke productieversie. De eerder traditionele Volvo grille aan de voorzijde wordt geflankeerd door moderne koplampen met LED-verlichting. Meer is er niet echt geweten over deze nieuwe S60. Wel weten we dat er een gloednieuwe 1.6l benzine  met turbo beschikbaar zal zijn. Dit blok zou zo'n 180pk leveren en slechts 5 liter per 100km verbruiken. De aandrijving gebeurt via de voorwielen en schakelen doet de automatische dual-clutch versnellingsbak in jou plaats.

Meer nieuws over Volvo's nieuwste middenklasser volgt waarschijnlijk zeer snel.

2010 Volvo S60

via motorauthority

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Wim 15:36
afbeelding van Wim

ik dacht dat het gedaan was met de S60

s60 01:26
afbeelding van s60

De afbeelding bij dit artikel lijkt in geen haar op wat de S60 gaat worden. Ik begrijp absoluut niet dat men op deze site zulke mislukte prent plaatst.

TechnoPatat 13:25
afbeelding van TechnoPatat

ikzelf rijdt met een s60 van na de facelift van het huidige model en ik ben daar zeeer tevreden over en als het uiteindelijke model hierop lijkt denk ik aan overstappen :p!
en de vorige generatie S60 was daar eigenlijk trendsetter in, dat was de eerste 4-deurs met coupé lijnen in jaren!

Annoniem 17:33
afbeelding van Annoniem

Bah,Lelijk van hier tot zweden.
Huidige model is Stukken goedkoper.
Hoop dat men snel weer cocnlusie trekt dat dit een mislukking is van tijden. S60 Nu is stukken beter, alleen jammer dat er Geen R versie meer is.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws