BMW 5-reeks GT by Hamann

BMW 5-reeks GT Hamann
De nieuwste telg van de Beierse autofabrikant is een echt buitenbeentje. Hij moet een soort van tussenmodel zijn dat al het goede van een 7-reeks en een 5-reeks verenigt. Zo heeft hij bv. een wielbasis die evenlang is als die van een 7-reeks en biedt hij plaats aan vier volwassenen die elks over een ruime fauteuil beschikken. Nog voor het model heeft kunnen schitteren op zijn voorstelling aan het grote publiek in Frankfurt geeft Hamann reeds deze foto's vrij van hun visie op de 5-reeks GT.Jammer genoeg zijn het enkel deze beelden die we te zien krijgen en is het voorlopig nog gissen naar de motorspecificaties. Wetende dat de door Hamann getunede 550i zo'n 27pk en 45Nm extra levert kan je wel afleiden dat deze Hamann 550i GT op z'n minst 435 paardjes onder de motorkap zal hebben steken. Standaard is de GT beschikbaar in drie verschillende motorisaties.

Gaande van een 3.0l met enkele turbo (306pk en 400Nm) over een 4.4l twin turbo (408pk) tot een 3.0l turbo diesel (245pk en 540Nm). Of enkel de V8 onder handen zal genomen worden door Hamann is nog onduidelijk.


Wat betreft aanpassingen aan het koetswerk en de algemene styling is het allemaal nog vrij sober gebleven. Afgezien van de enorme velgen lijkt het alsof er verder niets gewijzigd is ten opzichte van de standaard GT. Nochthans zou toch de voor- en achterbumper gewijzigd zijn. Verder kreeg de 5-reeks GT van Hamann ook andere uitlaatpijpen, krachtigere remmen een lichtjes aangepast interieur.
BMW 5-reeks GT Hamann
BMW 5-reeks GT Hamann
BMW 5-reeks GT Hamann

via WCF

 

 

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws