Enkel de velgen zijn de moeite - C63 AMG Edition 63

BMW kan dan wel niches uitvinden, Mercedes weet bestaande modellen heruit te vinden. Want vandaag is officieel bekend gemaakt dat er een special edition (Edition 63) van de c63 AMG komt, exclusief voor Australië. Binnenin is er, op enkele details na, nagenoeg niets veranderd. Het zou echter schandalig zijn, om van binnenuit niet te merken of je dan wel in een Edition 63 zit of een 'gewone' standaard C63. Wat zijn de verschillen dan?

 

Twee nieuwe kleuren om uit te kiezen, onderaan de deurstijl werd de naam vermeld, AMG vloermatjes en een AMG versnellingspook. Het exterieur onderging eveneens enkele kleine aanpassingen. Zo heb je de keuze uit drie exclusieve kleuren. Onder de namen Platinum Black, Mystic White, and Allanite Grey kan je ze in de catalogus terugvinden. Er werd ook aan nieuwe velgen gedacht. En dat denken deden ze dan weer goed. Dikke 19inchers van DTM staan deze C63 geweldig. Het derde verschil zijn de geblindeerde ramen, al is dat enkel voor de estate modellen.

Qua motorisatie blijft alles ongewijzigd. Het is dus nog steeds dezelfde 6.3l V8 die nog steeds dezelfde 451pk vermogen kent. Koppel is exact 600Nm. Daarmee schiet hij in 4.5 seconden naar de 100km/u. De estate doet er 0,1 seconde langer over.

Het totaal gemaakte stuks van deze special Edition 63 is uiteraard gelimiteerd tot 63 stuks, wat had je gedacht?

 

via wcf

Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
TechnoPatat 08:35
afbeelding van TechnoPatat

ik vind hem er eigenlijk echt wel vet uitzien! en dan kan je zeggen dat je toch met een 'speciale' amg rijdt want de c63 is ondertussen een massaproduct geworden ... En volledig terecht want het is zoooooo een vette bak :p

Nathan 17:11
afbeelding van Nathan

Inderdaad, ziet er ongelofelijk goed uit eigenlijk! Volledig akkoord met TechnoPatat.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws