Goed nieuws op zaterdagmorgen : Tesla is winstgevend!

Om de dag met wat leuk nieuws te beginnen heb ik voor jullie het volgende bericht: Tesla zou volgens de allerlaatste berichtgeving positieve cijfers kunnen voorleggen. Het bedrijf zou eindelijk winstgevend geworden zijn na enkele moeilijke opstartmaanden. Deze winst is mogelijk gemaakt door de productiekost voor de Tesla  roadster te verminderen. Voorheen lag deze zodanig hoog dat het voor Tesla een onhaalbare kaart was om een positieve balans te realiseren. Tesla had zich in juni voorgenomen om 1$ miljoen winst te draaien op een omzet van 20$ miljoen. Wetende dat er de afgelopen maand 109 wagens geproduceerd zijn die elks $109.000 kosten zie je al gauw dat de omzet lang geen $20 miljoen bedraagt.

 

Ofwel moeten er ergens nog andere inkomsten gegeneerd zijn, zoals bijvoorbeeld uit een deal met Daimler ofwel zijn er nog andere bronnen van inkomsten die voor de buitenwereld verborgen blijven. Elon Musk, CEO van Tesla had er het volgende over te zeggen :

"We achieved a bottom-line profitability thanks to a tremendous amount of hard work by the Tesla team to improve quality, while simultaneously reducing costs on the Roadster. This also shows that there is strong demand for a car that is unique in offering high performance with a clean conscience. Moreover, customers know that in buying the Roadster they are helping fund development of our mass market electric cars."

Het is voor het ogenblik ook nog spannend uitkijken naar het nieuwe model van Tesla, de Tesla S sedan. Als de constructeur er in slaagt met dit model nog steeds winst te genereren, dan lacht de toekomst hen toe!

via motorauthority

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws