Nieuwe Kia Sorento op IAA in Frankfurt

Kia heeft wel wat nieuwigheden te presenteren op de IAA in Frankfurt. Na het eerdere nieuws dat de facelift van de Cee'd er te zien zal zijn, is nu ook bevestigd dat de volledig vernieuwde Sorento er bewonderd kan worden.Ook deze nieuwe telg van de Kia-familie volgt het vernieuwde Kia-design. Hij is lager en langer (totale lengte van 4,685m) dan de huidige Sorento, terwijl de Cx-waarde met 0.05punten daalde naar 0.38. Om deze wagen vooruit te branden, wordt een 2.2l dieselmotor met 194pk en 310Nm ter beschikking gesteld. De klant kan daarbij opteren voor een zesversnellingsbak, zowel manueel als automatisch.

Dankzij het nieuwe monocoque koetswerk, wordt zowat 215kg bespaard, wat natuurlijk het verbruik ten goede komt, maar ook de handelbaarheid van deze 4x4. Als opties kan de klant alvast voor een "keyless entry"-systeem gaan, een "engine-start" knop, achteruitrijcamera in de binnenspiegel (zoals we ook bij de

Kia Soul al zagen) en een panoramisch glazen dak. Prijzen zijn voorlopig nog niet bekend, de verkoop gaat van start in februari 2010.

Kia Sorento

Bron: Autocar

Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Sven 16:00
afbeelding van Sven

edit: 310lb feet of torque is natuurlijk iets van een 420Nm koppel.(en geen 310Nm)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws