Devon GTX wil serieus genomen worden (+filmpje)

Of zeg maar de nieuwe horde Amerikaanse sportwagens. Na de Corvette Z06 en ZR1 mogen we ons opmaken voor een nieuwe bochtenpikker van over de grote plas. Bewijs van dit alles? Het (onofficiële) filmpje waarin de Devon GTX de snelste lap (voor productiewagens) op het uitdagende Laguna Seca draait, het circuit van Mazda dat vooral om de beruchte 'corkscrew' bekent staat.

Hierbij laat de GTX gevestigde waarden achter zich zoals de ZR1 en Porsche GT2, zelfs de Nissan GT-R moet er aan geloven. Best een opmerkelijke prestatie van het kleine Devon. Eerlijk gezegd had ik ze zelf al afgeschreven, zeker toen ook de deal mislukte om het kwakkelende Viper over te nemen. Devon wou namelijk profiteren van de aanwezige know-how en productiecapaciteit bij Viper.

 

Desondanks zijn ze blijkbaar hard blijven doorwerken met onderstaande resultaat als gevolg. De GTX is vooralsnog niet gepresenteerd aan het grote publiek. Dat zal dit weekend gebeuren op het prestigieuze Pebble Beach Concours d'Elegance. Veel is er nog niet bekend over de Devon maar qua techniek zit alles blijkbaar snor. Volgende opdracht voor de GTX wordt de Nordschleiffe, ook daar moet de Amerikaanse geweldenaar volgens zijn makers over voldoende capaciteiten beschikken om de concurrentie te overtreffen.

 

Gelukkig hebben ze bij Devon de lap nog op video gezet zodat de rest van de wereld geloof kan hechten aan hun claim:

 

 

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Wim 17:52
afbeelding van Wim

gewoon een lelijk gemaakte Viper GT-R

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws