De 3 slechtste auto's van het moment (deel 1)

De meeste wagens in deze tijd kunnen een laag verbruik, leuk design, .... voorleggen. Niet bij alle merken is dit het geval. In het geval van Fiat spreek ik voornamelijk over de Fiat Seicento. De wagen heeft wel een acceptabel design maar dat is ook alles. Fiat is niet de enige met een slecht model in het gamma. De komende 2 weken komen er nog 2 slechte wagens uitgebreid aan bod.  Om te beginnen nemen we de Fiat Seicento. De kleine stadswagen van Fiat is al leverbaar vanaf 1997 en is nog altijd in productie. De wagen zou al gerust op pensioen mogen gaan want buiten een redelijk, aantrekkelijk uiterlijk en een kleine prijs heeft deze wagen niet zoveel te bieden.

Als je bij de plaatselijke Fiat dealer binnenstapt kan je kiezen uit 2 versies van de Seicento. De eerste versie is de 1.1 Base met een basisprijs van 6.610 €. Zoals het woord 'Base' al zegt moet je in deze versie niet te veel van de uitrusting verwachten. De 1.1 Base krijgt ABS, een airbag voor de bestuurder, athermische ruiten en een onderhoudsboekje standaard mee. De tweede en laatste versie is de 1.1 50th anniversary die al beschikbaar is vanaf 7.560 €. In deze versie krijg je dus alles van de eerste versie en ook nog centrale vergrendeling en elektrische ruiten op de kop toe. Opvallend is dat je bij Fiat voor je veiligheid moet betalen. Bijvoorbeeld voor mistlampen en een airbag voor de passagier moet je volgens de Italianen bijbetalen. Belachelijk is dat je voor een simpele CD-speler, stuurbekrachtiging, neerklapbare achterbank en een reservewiel **ook **moet bijbetalen! Als u graag de voorgaande opties op u Seicento had willen zien dan mag u nog eens 1120€ bijbetalen. Qua veiligheid heeft de Seicento zich al van zijn beste kant laten zien. De mannen van euroncap hadden de Seicento al eens aan hun testen onderworpen en hij scoorde maar liefst 1 ster. Voor de botstest klik hier.

Mileuvriendelijk is de kleine Italiaan ook niet. Het kleine motortje van de Seicento verbruikt 7.9 l/100 km in de stad, 4.8 l/100 km buiten de stad en gemengd ongeveer 5.9 l/100 km. Hij stoot 139g /km uit en heeft 14.5 seconden nodig om de 100 km/u te halen. Fiat beweert dat de topsnelheid van de Seicento 150 km/u is maar ik zou dit toch niet durven proberen met zo een lichtgewicht. Gelukkig biedt Fiat ook veiligere,mileuvriendelijkere, ... auto's aan.

 

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Anonieme gebruiker 16:07
afbeelding van Anonieme gebruiker

Helaas is deze review niet meer vsan deze tijd. In 2005 is de sceicento, die dan als 600 door het leven gaat, nog helemaal onder handen genomen wat veligheid betreft. 5 sterren zal het niet halen maar de 150km zeker wel. Van de laatste versie's is het verbruik een stuk zuiniger, gemiddeld 1:18 is goed haalbaar bij combinatie ritten. Ik kan het weten, heb zelf een 600 uit 2005.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws