Peugeot RCZ Hybrid4 in Frankfurt

Je kan als constructeur haast geen model meer lanceren of de media insinueert een hybride variant. Al is de redenering hier snel te volgen. Peugeot zegt dat, als er vraag naar is, ze een all-wheel-drive diesel hybride RCZ op de markt zal brengen. Op zich is daar geen nieuwe technologie voor nodig. Peugeot werkte reeds aan de Hybrid4 voor de 3008. Die technologie is klaar. De RCZ die hetzelfde platform gebruikt als de 3008 kan dus zonder twijfel gebruik maken van die hybridetechniek. De RCZ doet het qua CO2 uitstoot zelfs beter dan zijn grote broer 3008. Daar waar de 3008 99g/km CO2 uitstoot, stoot de RCZ Hybride4 95g/km uit. In België heeft dat verschil weinig belang. Al veronderstel ik dat ze in het Nederlands systeem dit verschil des te meer zullen appreciëren.

Onder de kap zou een 163bhp sterke 2.0l turbodiesel schuilen, voorzien van de start/stop technologie. De elektromotor van toepassing is 37bhp sterk.

De RCZ zullen we samen met zijn hybride4 variant kunnen zien op de IAA, volgende maand.

Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Pieter Ameye 09:32
afbeelding van Pieter Ameye

Diesel + hybride technologie houdt veel meer steek dan om de techniek met knullige (of dan weer te grote) benzineslurpers te combineren. Mooi dat Peugeot dit heeft ingezien. Al past een oude, getrouwe benzinemotor natuurlijk veel beter bij deze schoonheid.

190d 09:49
afbeelding van 190d

diesel en hybride, en toch sportieve prestaties, als ze dat voor elkaar krijgen, chapeau!

karel 09:59
afbeelding van karel

hoeveel koppel moet je niet hebben met een dieselmotor + elektromotor :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws