Fotospecial: VW Meeting 2009

De Internationale Volkswagen Oldtimer meeting was dit jaar aan haar zevende editie toe. Vorig jaar waren we er ook bij, eveneens te Lier. Dit jaar echter leek het nog groter en nog exclusiever. We maken een gok als we zeggen dat er een 600tal oldtimers tentoon stonden. We zien een pak minder Porsches als vorig jaar maar een pak meer kevers.

 

Lokaal pronkstuk was deze Karmann Kabriolett (foto onder). De eigenaar doet zijn hele verhaal aan me. De zoektocht naar dit model heeft hem twintig jaar gekost. Uiteindelijk heeft hij een perfect gerestaureerd model op de kop kunnen tikken in Milaan. Hij toonde me een schitterend foto-album van de werken. De wagen werd als wrak ontdekt. De vinder in kwestie, een italiaan, maakte er zeven jaar ofte 4.000 uren werk van, met dit als resultaat. Van deze Kabriolett, in deze staat, zijn er slechts 49 op de wereld. Dat maakt deze dus enorm exclusief. Leuk is ook het plaatje 'Arzt'. Bij het tonen van de inschrijvingspapieren zag ik dat hij telkens in handen kwam van een arts. Ook deze eigenaar in een arts. Een prima reden dus om er een authentiek plaatje van op de kop te tikken en deze er ook op te schroeven. Deze Karmann Kabriolett beschikt ook over enkele opties. Zo hebben we de luchtinlaten aan beide kanten. Die moesten voor de nodige koeling zorgen binnenin. Maar het raster ging snel stuk, wat resulteerde in opvliegende kiesels die langs die weg richting bestuurder geschoten werden. Dat probleem zorgde ervoor dat de productie ervan maar één jaar duurde. Andere exclusieve toest zijn de pinkers die achter de passagiersdeur uit de wagen klappen. Binnenin is de optie van de handschoenenkastjes aanwezig. Deze wagen is dus een pronkstuk uit 1952 dat nu, in 2009, nog steeds de volle 25pk weet boven te halen.

Foto's & verslag door Pieter Aertgeerts

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Gilliam 08:24
afbeelding van Gilliam

Rats vergeten! We (m'n vriendin heeft een kevertje van '65) wouden er nog naartoe gaan, maar het is me even ontglipt. Zag er in ieder geval knap uit!

Wim 08:58
afbeelding van Wim

die laatste is echt zalig

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws