Citroën C6 en Peugeot 607 krijgen geen opvolger

Citroën C6Het gaat slecht met de grote Franse berline. Nadat Renault al de Vel Satis uit het gamma schrapte is het zo goed als zeker dat de Citroën C6 en Peugeot 607 geen opvolgers zullen krijgen. Reden van dit alles is simpel, de vraag naar grote Franse berlines is gewoon te klein op de buitenlandse markt.

PSA wil daarom geen risico nemen en schrapt de dure ontwikkeling van de twee topmodellen. Een zelfde probleem dat eerder al de Lancia Thesis en in mindere mate Alfa 166 nekten. Bijzonder jammer, want het zijn vierwielers die (zeker in het geval van de Citroën) karakter geven aan het saaie wagenpark van de modale Belg. Het gerucht gaat dat Peugeot zou opteren voor een vierdeurs-coupé op basis van de toekomstige 408 (coupé?). Een soortgelijke truc die Audi zopas uithaalde met de A5 Sportback. 

Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
ThV 23:48
afbeelding van ThV

Bijzonder jammer !! vond die C6 een knappe bak en hij reed ook nog super comfortabel ook. Maar iemand die dat bedrag uitgeeft aan een auto koopt geen franse want die is na 1u nog maar delft waard...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws