Hyundai i40 is top!

De Hyundai Sonata, bij ons de i40 genoemd, is een weekje voor zijn Koreaanse voorstelling bekend geraakt. Dit zijn de eerste foto's van een knappe, zeer knappe verschijning. De beste creatie van Hyundai tot nu toe is een vierdeurs sedan. Want de ooit kleine Koreaan weet ondertussen wel hoe ze wagens moeten bouwen. De concurrent voor onder andere de CLS zal een panoramisch dak krijgen, achteruitkijk camera, start/stop knop, paddle's achter het stuur voor te schakelen en een fijn in orde navigatiesysteem. Wat er onder de kap zal schuilen is officieel nog niet bekend. Volgende week zal dat vast anders zijn. Al zijn er wel enkele geruchten/veronderstellingen...

Zo denken we aan de nieuwe 2.4l viercilinder met direct ingespoten GDI technologie. Die zou naar verluidt 200pk sterk zijn. Daarnaast zou er ook een 2.0l vierclinder haar opwachting maken. Die zou een verbruik van 12,7km per liter halen. Dieselen zal gebeuren met een nieuw ontwikkelde 2.2l R diesel die 204pk sterk is. Insiders beweren dat ook de 250pk sterke V6 aanwezig zal zijn, jammer genoeg enkel voor de Amerikaanse markt. Allemaal worden ze gekoppeld aan een zestraps manuele- of automatische versnellingsbak.

De verkoop van de Hyundai Sonata/i40 vangt aan te Oktober in Korea. Wij komen het eerste kwartaal van 2010 aan bod.

 

via hyundai-blog

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
PieterA 11:22
afbeelding van PieterA

Vooraan een te grote breedsmoelkikker, voor de rest wel ok.

Anonieme gebruiker 22:30
afbeelding van Anonieme gebruiker

Is super mooi van design. Eerst even bekijken in werkelijkheid. Afwerking binnenin zo te zien moet beter BMW; Audi en Mercedes evenaren. Een dappere poging tot hogerop maar jammer van het merk.Te weinig vertrouwend.

Anonieme gebruiker 23:32
afbeelding van Anonieme gebruiker

Super prachtige wagen maar mist door zijn imago en ook qua techniek en afrwerking het BMW; Mercedes; Audi en VW potentieel. Verder werken aan de weg is de enige boodschap..

Anonieme gebruiker 23:58
afbeelding van Anonieme gebruiker

Prachtige wagen die Sonnata, Is die ook te zien in de showroom? In mijn regio (Gent) nog niet te bespeuren. Potentieel heb ik interesse. We zien wat komt.

Anonieme gebruiker 00:03
afbeelding van Anonieme gebruiker

Wanneer verschijnt deze wageni '(Sonnata )in deshowroom?

Sven 08:18
afbeelding van Sven

@anonieme gebruikers: de Sonata komt naar ons als i40, op dit moment vindt de lancering van de breakversie plaats bij de verdelers, de berline komt wat later.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws