Mitsubishi PX-MiEV en i-MiEV voor Tokyo

Voor de IAA liet Mitsubishi verstek gaan waardoor ze in eigen land toch serieus moeten compenseren, maar liefst 16 primeurs zouden hun intrede doen op de Tokyo Motorshow later deze maand. Twee van deze primeurs zijn de PX-MiEV en de i-MiEV Cargo met zoals de namen al verraden een ecologisch verantwoorde aandrijving. De Cargo doet enkel beroep op de plug-in technologie die we kennen van de 'gewone' i-MiEV terwijl de PX-MiEV een hybride is en ondersteuning krijgt van een 1.6 liter grote bezine motor en de E-4WD vierwielaandrijving meekrijgt.

De i-MiEV Cargo moet hét ecologische werkpaard worden, al lijkt de autonomie van slechts 160 km een domper op de euforie. De hybride technologie in de PX lijkt me dan ook realistischer. Twee elektromotoren zorgen voor de directe aandrijving en een koppel van 200 Nm, de benzine unit wordt alleen gebruikt om de batterijen opnieuw op te laden. Tenminste voor zover dit niet lukt met de energie die wordt gerecupereerd bij het remmen.

Bevestiging over een mogelijke productie is er nog niet gegeven, al lijkt de PX niet ver van een productie start. Enkel het interieur mag wat praktischer en minder opzichtig en de wagen lijkt me zo de baan op te kunnen.

via: worldcarfans

i-MiEV Cargo
PX-MiEV
PX-MiEV

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws