Ferrari en de toekomst

Frankfurt was voor Ferrari de moment-suprême om haar Italia voor te stellen. En geloof ons, er was een pak positieve interesse. Het ziet er in de toekomst met andere woorden goed uit voor ons en voor Ferrari. Maar, wat zal de toekomst nog brengen? Carmagazine had een interview met CEO Amedeo Felisa.

 

Heeft Ferrari schrik van de McLaren MP4-12C?

'We like the challenge. It is important to have the competition. But we are not worried about it – our culture is to do our own development.'

Maar is die nuchtere opmerking terecht? Want de McLaren heeft 38 paarden meer onder de kap. De sprint naar 100 is vergelijkbaar maar de McLaren is op haar beurt weer groener. Dat laatste kan de dag van vandaag de doorslag geven.

 

 

Komt er een spider versie van de 458 Italia?

'First we must launch the 458. Then I expect we will see a Spider in early 2011.'

Onder de kap zal er niets wijzigen. Het systeem voor de convertible versie zal gebasseerd zijn op die van de F430. Op die manier is hij goed te onderscheiden van de California.

 

 

Komt er een Scuderia versie?

'The Scuderia was a special version, a new concept. For the new 458 there are not yet any plans for a new concept. It is too early.'

Ondanks dit, verwacht men toch een hardere 458 Italia versie. Vooral omwille van de aanwezigheid van de nieuwe McLaren. Daarnaast bevestigde de CEO dat Ferrari patenten aangevraagd heeft voor nieuwe turbochargers en hybride aandrijvingen.

Een nieuwe Enzo mogen we verwachten in 2012. Dan zou er een opvolger klaar staan. Aangezien de hybride-aandrijvingen pas in 2013/2014 klaar zullen zijn, zal ook deze Enzo voorzien worden van een lekker V12 blok. Geen paniek dus.

 

via carmagazine

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws