Daihatsu stelt drie concepten voor

Je hoort er eigelijk bitterweinig van, "Daihatsu". Dat is wel heel duidelijk als je ziet dat ze amper 1 artikel, met dit erbij twee, hebben op autofans. Maar als je dan nieuws als dit leest, dan weet je ook plots weer waarom dat zo is. Er is namelijk geen bal over te vertellen. En als dat wel zo is, dan is het niet de moeite. Zo hebben ze drie 660cc minicar concepts klaar staan voor de Tokyo motorshow. De eerste is een tweedeurs met de naam e:s. Het wagentje is amper 3,1 meter lang, weegt amper 700 kilogram en zou uiteraard zuinig moeten zijn. Daihatsu kan niet anders dan kleine wagentjes bouwen om toch maar aan de uitstoot normen te voldoen. Ze hebben namelijk geen geld of kennis om aan hybride technieken te beginnen, laat staan elektrische toestanden. Een productieplan van dit klein monstertje is er absoluut nog niet.

 

 

Tweede concept is de Deca Deca. Een 3395mm lange MPV die ook op haar beurt zijn uiterlijk lang niet mee heeft. Het kleine bestelwagentje krijgt een driepitter onder de kap met een turbo gekoppeld aan een CVT bak. Uiteraard allemaal op de voorwielen.

 

 

Dan het derde. Hij lijkt geïnspireerd te zijn op de Citroën Mehari maar doet het op haar beurt dan weer net iets minder. Ook dit wagentje krijgt een 660cc motor onder de kap. De 'Basket' krijgt wel vierwielaandrijving en weet plaats te maken voor vier personen.

Nu, wie wordt er wilt van?

 

E:S

Deca Deca

Basket

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Sven 12:23
afbeelding van Sven

doe mij maar een doos Dinosaurus-koeken dan.Ze zijn dan misschien wel doordacht, een Westerse inslag heeft de vormgeving nog niet

audifiel 13:28
afbeelding van audifiel

ze houden die dingen toch in japan zeker!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws